Leestijd: 2 minuten
Rizoomes wandert

Welkom op de website van Ed Oomes: Rizoomes. Het platform waarop ik publiceer wat ik leuk en interessant vind en graag met je wil delen. Zo schrijf ik onder andere over veiligheid en crisis, over boeken en over wandelingen. Gewoon kijken naar wat er allemaal gebeurt in de wereld om je heen.

Vanaf het begin is brandweerkunde het centrale onderwerp van de website geweest, dat was immers mijn werkveld en expertise sinds 1993. Toen ik ben gaan werken in andere sectoren dan de brandweer (safety, security, crisismanagement en business continuity) vond ik dat het langzaamaan tijd werd voor een nieuwe focus.

Surprise

Daarom is ‘Surprise’ vanaf de zomer 2020 het nieuwe overkoepelende thema van Rizoomes. Vrijwel alle thema’s en hoofdstukken zullen zich er op richten. Wat veroorzaakt een surprise? Hoe overvalt het mensen en organisaties? Had je het kunnen weten als je dingen anders had gedaan? Kunnen we het politiek excuus ‘met de kennis van nu’ eindelijk in de prullenbak gooien? Wat moeten we aan met achterafvoorspellers? We gaan het uitzoeken en opschrijven, zoals het een onderzoeksblog betaamt.

Rizoomes over de website Rizoomes

Rizoomes is niet mijn werk. Als je daar meer over wilt weten moet je hier klikken. Of hier, voor een overzicht van alle rampen en crisis waar ik bij betrokken ben geweest, mijn personal canon.

Verder staan hieronder wat links naar blogs die ik schreef over de website Rizoomes zelf. Een soort van selfies, eigenlijk.

Het ontstaan van de surprise dagboeken

Rizoomes wandert door in 2020

Rizoomes bestaat vijf jaar!

De eerste, honderdste en laatste column van Ome Ed

Contact en volgen

Wil je contact opnemen met mij? Stuur dan een mail naar: info@rizoomes.nl

Mijn ervaringen deel ik niet alleen via deze website, maar ook via twitter. Kijk eens op @Rizoomes, daar kan je me volgen. Op verzoek geef ik trouwens ook af en toe een training, een workshop of een presentatie. Als je daar meer over wilt weten, vul dan het contactformulier in of stuur een mailtje naar info@rizoomes.nl

Ik heb geprobeerd om rekening te houden met alle foto- en auteursrechten. Mocht je vinden dat ik je toch onvoldoende recht heb gedaan, stuur me dan een mailtje.