Leestijd: 3 minuten

Wanderlust is wandelen / ontdekken / dwalen op een onvoorziene of doelloze manier met een volledige openheid voor het onbekende.

Rizoomes is daarom lid van The Wander Society: Solvitur Ambulando, we lossen het lopend op. Keri Smith schreef er een tof boekje over.

Het is mogelijk om een veel dieper gevoelde ervaring van de wereld te hebben door het gebruik van intens waarnemen en regelmatig documenteren van het dagelijks leven. Via deze handelingen kunnen we een nieuw verhaal voor onszelf scheppen, één waarin we ons midden in een indrukwekkend en belangrijk avontuur bevinden. Dit is wie je was toen je nog heel klein was en dit is wie je nu zou moeten zijn.

Keri smith

Op al die wandelingen, in binnen- en buitenland, zijn we tegen allerlei zaken opgelopen die we hier graag willen delen. Soms zelfs gerelateerd aan thema’s uit het crisismanagement, zoals het eerste blog hieronder over een foute situational awareness (oftewel, we zaten volledig ergens anders dan we dachten).

En soms ook gewoon uit fascinatie, zoals het blog over Verdun. Het kan alle kanten op. Want ook dat is wanderlust.

Wandelblogs

Het Zuiderzeepad Fotoboek is een terugblik op het Zuiderzeepad, dat we in augustus 2021 hebben afgerond. Veel foto’s, toelichting en handige tips.

Bier na de tweede lockdown brengt u op de hoogte van onze laatste wandeltochten die we afsloten op een terras. Inmiddels het vierde blog in een serie over bierwandelen. Met in dit rijtje van acht veel dubbels. Vast toeval.

De verrassing van een foute situational awareness Het leek het mij een goed idee om situational awareness eens wat nader te duiden met een heel concreet voorbeeld van een wandeling. Het laat zien hoe makkelijk een foute situational awareness ontstaat en voor welke verrassing je dan kan komen te staan. Want ja, dit was een heel onschuldige wandeling, maar in spannender omgevingen kan er wel degelijk (grote) schade ontstaan