Leestijd: 3 minuten

“We moeten ons voorbereiden op kloeke marschen”

De paden op, de lanen in. Rizoomes wandelt op verharde en onverharde routes, met flinke pas en een open blik. Schrijft verhalen over gebeurtenissen onderweg. Maakt foto’s van de omgeving met de smartphone, alwaar het oog op valt. Met hier & daar een tip. En zeg nou zelf, op een blog over wanderings mag het beste wapen tegen stress en ander ongemak niet ontbreken. Dus trek de veters nog eens aan en loop met ons mee over paden en aanverwanten.

Het wordt een tammende weg
met fijn en schik en zolf

Net als de rest van onze website is ook dit deel constant in ontwikkeling. Al naar gelang onze tochten zullen er nieuwe blogs verschijnen en zo nu en dan zullen we blogs clusteren in een nieuwe rubriek. Zoals bijvoorbeeld de verzameling blogs die we begin juli 2017 zijn begonnen onder de titel ‘Verhalen van het Pieterpad’. Daarnaast is er de rubriek ‘Wanderlust’, die gaat over eh, ja wanderlust. Je komt er van alles tegen. En af en toe gaan we ook eens ergens heen dat niks met wandelen te maken heeft, zoals een TV programma of de dinnertrain. Een uitje.

Het Zuiderzeepad Fotoboek is een weerslag van alle wandelingen uit dat langeafstandspad. Aan de hand van thema’s en foto schets ik een beeld van de bijzonderheden die je daar allemaal tegenkomt. We hebben het Zuiderzeepad in 2021 afgerond.

Het nieuwste project is WaddenWandelen. Het eerste blog daarover heb ik in september 2022 geplaatst.