Leestijd: 2 minuten

Projecten en Probeersels is een hoofdstuk op rizoomes.nl waar de kleine fascinaties uit het lopen en lezen de ruimte krijgen. Zoals bijvoorbeeld de Galerij der Beginzinnen, een dagelijks Twitterproject met inderdaad 365 boekenfoto’s en hun beginzinnen. Afgerond in 2020. Voorlopig, want je weet maar nooit.

Ook het wandelen levert diverse galerijen op: Boom Alone, Kleine Waterwerken en Bloem aan de Wandel. Die pagina’s staan al vol met foto’s, zeker die van Bloem aan de Wandel, maar krijgen nog regelmatig updates na nieuwe ontdekkingen. Pending projecten, zou ik zeggen, maar nu al compleet ingericht voor het betere struinwerk.

Tot slot voor nu de Ultrakorte Verhalen, UKV. Berichten van zo’n 280 tekens. Kort, maar niet zo kort als de six word stories. De UKV zijn het Twitterproject van 2021. Het dagboek van oude en nieuwe herinneringen. Elke dag een verhaal op Twitter, en daarna wekelijks verzameld en gepubliceerd hier bij de projecten & probeersels. Twitteratuur met foto’s.

Als je meer wilt lezen over onze wandelingen, zoals die over het Pieterpad, kijk dan vooral even hier bij Op Paden, in Lanen. Andere tips zijn Boek & Plaat en Visuals, voor het betere ik-heb-niet-zo-veel-zin-in-iets-anders-internetten-rondklikwerk.