Leestijd: 3 minuten

Projecten en Probeersels is een hoofdstuk op rizoomes.nl waar de kleine fascinaties uit het lopen en lezen de ruimte krijgen. Zoals bijvoorbeeld de Galerij der Beginzinnen, een dagelijks Twitterproject met inderdaad 365 boekenfoto’s en hun beginzinnen. Afgerond in 2020. Voorlopig, want je weet maar nooit.

Ook het wandelen levert diverse galerijen op: Boom Alone, Kleine Waterwerken en Bloem aan de Wandel. Die pagina’s staan al vol met foto’s, zeker die van Bloem aan de Wandel, maar krijgen nog regelmatig updates na nieuwe ontdekkingen. Pending projecten, zou ik zeggen, maar nu al compleet ingericht voor het betere struinwerk.

Ultrakorte Verhalen, UKV, zijn het twitterproject van 2021. Berichten van zo’n 280 tekens, dagboek van oude en nieuwe herinneringen. Elke dag een verhaal op Twitter, en daarna wekelijks verzameld en gepubliceerd hier bij de projecten & probeersels. Twitteratuur met foto’s.

In 2022 was de dagelijkse quote het twitterproject voor 2022. Dat is echter jammerlijk gestrand na het eerste trimester. De inspanning woog niet op tegen de opbrengt. Maar vlak daarna is wel het langlopend project Freubels gestart. UKV, quotes en beginzinnen. Vanaf 2022. Met, wie weet, ook nog andere freubels. Voor de liefhebber van de snelle slimme mindsnack.

De projecten & probeersels

In 2022 is Rizoomes Quote het twitterproject. Elke dag een quote op Twitter en wekelijks een update hier die alles verklapt.

Visuals; de tekeningen van Wendy Kiel