Presentaties

Presentatie tijdens de (eerste) Dag van de Brandweergeschiedenis
Op 7 maart 2015 werd de Dag van de Brandweergeschiedenis georganiseerd in het Brandweermuseum in Wassenaar. Gerard Koppers en Ed Oomes hebben hier een presentatie gegeven namens het Team Brandweercanon.

De presentaties kun je hier bekijken (We zijn nog aan het oefenen met het geluid, dus je moet het geluid wat harder zetten):

eD

gerard

De PowerPoint presentatie kun je hier bekijken: Brandweercanon in Wassenaar

Presentatie Masterclass Brandweercanon
Op 2 oktober 2014 heeft het Team Brandweercanon tijdens het Brandweercongres de eerste presentatie over de Brandweercanon gehouden, deze presentatie is hier te vinden.

canon-630


Presentaties over het impactgebied

19 September 2014 hebben Ed en Wendy – tijdens de incidentonderzoeksdag – een workshop gegeven over het impactgebied van een incident. De presentatie kun je hier vinden.

Rood Leer: de ontwikkeling van de leerarena voor de brandweer
Op 26 maart 2014 heeft Ed tijdens de afscheidsreceptie van Johan Postma een presentatie gehouden over de ontwikkeling van het instrument leerarena. Zie voor een nadere toelichting van de presentatie het artikel dat Ed hierover heeft geschreven. Ook heeft de Leeuwarder Courant een stukje over deze presentatie geschreven.

Ventilatiefactors 131106
Deze presentatie borduurt voort op onderstaande presentaties, maar is gespecifiseerd naar overdrukventilatie. Tijdens een studiedag bij Brandweer Amsterdam  Amstelland is deze presentatie gegeven.

Deze presentatie is gefilmd en terug te vinden op Youtube onder de term Rizoomes op via de volgende link: http://youtu.be/jMmzg1dxJlU
Het filmpje is tot stand gekomen met dank aan Richard Janssen.

Haren uit het moeras 1310
Een presentatie waarin wordt duidelijk gemaakt dat de brandweer andere wetenschapsdomeinen moet gebruiken om te leren. Deze presentatie is gegeven tijdens een congres over Human Factors en gebruikt op een dag voor oefencöordinatoren bij Brandweer Fryslân.

Sturingsdriehoek 1310
Een presentatie over sensemaking en besluitvormingstheorie. Deze presentatie wordt voortdurend doorontwikkeld en is voor het laatst gegeven bij de NVVK (Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde, september 2013).

Workshop Doctrine NVBR 2011
Dit is één van de eerste presentaties die is gegeven n.a.v. de doorontwikkeling van de Brandweerdoctrine. Tijdens het NVBR congres 2011 zijn de eerste beelden getoetst met de deelnemers van de workshop.