Leestijd: 2 minuten

Welkom op de website van Ed Oomes: Rizoomes. Het platform waarop ik publiceer wat ik leuk en interessant vind en graag met je wil delen. Zo schrijf ik onder andere over mensen en crisis, over boeken en over wandelingen. Zonder focus en zonder doel wander ik door de wereld, gewoon kijken naar wat er allemaal gebeurt.

Wanderen is wandelen / ontdekken / dwalen op een onvoorziene of doelloze manier met een volledige openheid voor het onbekende.

Rizoomes is daarom lid van The Wander Society: Solvitur Ambulando, we lossen het lopend op. Keri Smith schreef er een aanbevelenswaardig boekje over.

“Het is mogelijk om een veel dieper gevoelde ervaring van de wereld te hebben door het gebruik van intens waarnemen en regelmatig documenteren van het dagelijks leven. Via deze handelingen kunnen we een nieuw verhaal voor onszelf scheppen, één waarin we ons midden in een indrukwekkend en belangrijk avontuur bevinden. Dit is wie je was toen je nog heel klein was en dit is wie je nu zou moeten zijn.” Keri Hulme

Rizoomes wandert
Wandering in Zeeland over het Nederlandse Kustpad
Waarom deze website?

Ik zocht in 2013 een podium om alles wat in mijn lectoraat Brandweerkunde niet op papier was gezet, toch nog wereldkundig te kunnen maken. Dat werd dus Rizoomes, een website over de brandweer en een beetje crisis. Veel van de blogs gaan dan ook over de brandweer, zeker in het begin.

Later kwamen daar andere onderwerpen bij en begon mijn interesse zich langzaam te verbreden. Begin 2017 werd het wandelen ontdekt en kwamen er opeens verhalen over ontdekkingsreizigers en steden bij. Ook in 2017 ontdekt: het schrijven van essays. Na enkele cursussen op de schrijversacademie merkte ik dat ik schrijven als  opzichzelfstaande activiteit heel leuk vind. U gaat dus hopelijk nog veel van mij lezen.

Rizoomes wandert door in 2020. Een lichtelijk andere koers voor het nieuwe decennium..

Makkelijker kunnen we het niet maken, leuker wel: Rizoomes bestaat 5 jaar! Een klein feestblog met veel linkjes naar hoogtepunten uit 5 jaar bloggen.

Rizoomes is niet mijn werk. Als je daar meer over wilt weten moet je hier klikken, of hier voor mijn personal canon.

Rizoom

Als je meer wilt weten over waarom ik rizomen zo interessant vind, check dan deze pagina over rizoom eens uit. Met een stukje over Gilles Deleuze, de geestelijk vader van het rizoomdenken. En mijn interpretatie van wat een rizoom is. En oh ja, wat rizomatisch leiderschap is volgens mij.

Rizoomes wandert door!

Mijn ervaringen deel ik niet alleen via deze website, maar ook via twitter. Kijk eens op @Rizoomes, daar kan je me volgen. Op verzoek geef ik trouwens ook af en toe een training, een workshop of een presentatie. Als je daar meer over wilt weten, vul dan het contactformulier in of stuur een mailtje naar info@rizoomes.nl

Ik heb geprobeerd om rekening te houden met alle foto- en auteursrechten. Mocht je vinden dat ik je toch onvoldoende recht hebben gedaan, stuur me dan een mailtje.

Wil je contact opnemen met mij? Stuur dan een mail naar: info@rizoomes.nl