Wanderings in crisis

Muziekblog

Leestijd: 5 minuten

In het muziekblog van Rizoomes kun je van alles vinden over muziek. Recensies. Lijstjes. Liedjes. Verhalen. En mijn longlist op Spotify, die is samengesteld uit nummers die ik tijdens het onderzoek voor de blogs tegenkwam. In sommige blogs is ook nog een specieke playlist opgenomen, maar die kom je vanzelf wel tegen.

Voor mij is muziek een beetje de soundtrack van je leven. De meeste stukken in het muziekblog zijn daarom meer dan slechts een korte recensie die je wel in kranten en tijdschriften tegenkomt. Ik heb geprobeerd er echte verhalen van te maken die op de één of andere manier met mij verbonden zijn.

Sometimes you have to play a long time to be able to play like yourself.

Miles Davis

Songs of Disaster

Diastersongs is een serie afspeellijsten die georganiseerd zijn rondom rampen en heftige gebeurtenissen, zoals shootings en 9/11. Het is muziek die het dichtst aansluit bij het thema van Rizoomes en een plaatsje verdient in het Museum of Accidents. Ongevallen in beeld en geluid.

De vergeten albums van het Bloemterras

Vanaf februari 2024 start er een nieuwe rubriek op het Muziekblog: de vergeten albums van het Bloemterras. Platen die zo goed zijn dat het zonde is er maar één of een paar nummers van te luisteren en die eigenlijk in je muziekbieb moeten staan. Dit wordt mijn duwtje in hun rug.

In een geheel onvoorspelbaar en onregelmatig ritme zul je onder deze kop dus nieuwe recensies van oude platen vinden. Als eerbetoon aan de albums die ook nu nog meer dan de moeite waard zijn.

Muziekarcheologie voor liefhebbers.

Nieuw Werk

Nieuw werk is precies wat het zegt: nieuwe albums uit het lopende jaar. Of het jaar daarvoor, want het is een doorlopend lijstje.

Ultrakort Verhaal

Oudere jongere

25 februari 1990 lanceerden Koot&Bie in Keek op de Week de ‘oudere jongere.’ Precies zo voelde ik mij vandaag, toen ‘We want more, 50 jaar Oor’ werd bezorgd. Mijn hele jeugd aan popmuziek verpakt in één boek, formaat stoeptegel. Ik was nu definitief zelf Koos Koets geworden.

Lijstjes

Fijne nummers op een rijtje

Verhalen

Over muziek in het algemeen en sommige liedjes in het bijzonder.

Om niet te vergeten

Plaatjes en bands uit de Muziekbieb van Rizoomes

1 reactie

 1. Radio

  Leuke creatieve art!
  Ook een leuke blog, zal er vaker kijken en lezen.

  Groet,
  Linda
  https://radiostations.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Rizoomes

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑