Leestijd: 2 minuten
Wendy Kiel, 14 februari 2016

Brandonderzoek heb ik altijd belangrijk gevonden voor de brandweer, het helpt om brand- en brandontwikkeling steeds beter te begrijpen. Wat ik de afgelopen tijd wel miste, was een overzicht van wat al deze onderzoeken opleverden. Data wordt steeds belangrijker (Business Intelligence is in deze tijd een belangrijk onderdeel voor de brandweer) en hoe mooi zou het zijn als een deel van deze data beschikbaar komt via de brandonderzoeken.

Toen ik op Twitter onderstaand bericht tegen kwam heb ik dan ook meteen gevraagd of ik het boek ‘Casuïstiek uit brandonderzoek voor Repressie’ kon krijgen. De collega’s reageerden enthousiast en binnen mum van tijd had ik het boek te pakken. Met de belofte dat ik terug zou koppelen wat ik er van vind.

foto tweet brandonderzoek

Bij deze wil ik graag deze belofte invullen. Eigenlijk kan ik het niet anders samenvatten dan dat ik heel blij van dit boek wordt dat gemaakt is door het Team Brandonderzoek Oost 5:

  • het zijn lessen uit de praktijk;
  • kort en krachtig weergegeven (elke casus beslaat twee pagina’s inclusief foto’s);
  • er wordt veel gebruik gemaakt van foto’s.

brandonderzoek-kleur-rood-721x1024

Daarnaast is het mooi om te zien dat de collega’s zich kwetsbaar opstellen door de geleerde lessen met collega’s te delen. En dat is natuurlijk het allermooiste dat de kennis en opgedane ervaringen gedeeld worden met alle collega’s. Kortom, ik vind het een goed boek. Complimenten aan Team Brandonderzoek Oost 5 dat ze dit initiatief hebben genomen en ik hoop dat er nog veel boeken volgen. En als ik dan toch één tip/wens mag noemen: ik zou het mooi vinden als er op termijn ook gekeken gaat worden naar een mogelijke rode draad van incidenten.