Leestijd: 2 minuten

De brandweerbioscoop is een verzameling van filmpjes over de brandweer. Er staat er geen eentje op de website zelf. Het zijn allemaal linken naar andere sites.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Al helemaal bij de brandweer: brandontwikkeling, rookverspreiding en noem het allemaal maar op kun je niet volgen met letters, maar wel met film. Opnames van branden, explosies en ongevallen zijn daarom een belangrijke bron van informatie: de brandweerbioscoop.

Brandweerbioscoop en Rampsoed op het doek.
Rampspoed op het doek is een verzameling van schilderijen die op de één of andere manier iets te maken hebben met brandweer dan wel incidenten of rampen.

Op internet staan er gelukkig veel filmpjes over de brandweer: over de organisatie zelf en over incidenten. We verzamelen deze filmpjes en zetten deze in de Brandweerbioscoop.

De brandweerbioscoop kent drie zalen; Zaal 1 gaat over de brandweer en brandweerkorpsen. Zaal 2 bevat filmpjes over incidenten. En zaal 3 presenteert educatieve filmpjes op de toverlantaarn. (De educatieve filmpjes zijn helaas verdwenen en vervangen door een link naar het hoofdstuk crisis en disruptie)

Klik op één van onderstaande foto’s om naar één van de zalen te gaan.

(Deze pagina wordt niet meer actief bij gehouden. Het kan dus zijn dat je filmpje niet mee te vinden is)

brw korpsenBrandweer(korpsen)
photo Incidenten     
kwadrantenmodelVakinhoudelijk

Naast de brandweerbioscoop is er ook veel informatie over de brandweer en betekenisvolle incidenten terug te vinden in het Museum of Accidents.