In Boekenblog vind je recensies over fictie en non-fictie, over literatuur en crisis. Onderaan elke boekencover staat een groen linkje die je bij het blog brengt. En er is ook nog een literatuurblog: stukjes over literatuur en schrijvers, dingen die me opvielen. Het is een verzamelblog, voor de liefhebber.

De kern van het boekenblog: recensies. Niet zomaar besprekingen, maar verhalen die zich verbinden met andere blogs op deze website, zoals het een rizoom betaamt. Omdat al het goede in drieën komt lees ik in rijtjes; rijtjes non-fictie rondom een onderwerp, afgewisseld met literatuur voor de lol. De boog kan niet altijd gespannen staan.

Vanaf midden 2022 houd ik ook de minder goede boeken bij in een apart blog, Afgeboekt. Afgeboekt is in die zin een lijst met wat beter niet te lezen; on-tips dus, als ware het een omgekeerde boekenbucketlist.

Maar alles wat hieronder staat is wel de moeite waard. Althans, volgens mij dan. En dat is alvast een mooi begin.

Boeken vanaf 2022

Boeken vòòr 2022

Oudere boekenblogs

75 jaar toezicht op de brandweer – Gerard Koppers.

Help! Een crisis. – Bert Brugghemans, Bart Bruelemans en Ilse van Mechelen

De ondergeventileerde brand – Casuistiek brandonderzoek

Verhalen van de brandweer – Mariette Middelbeek

Trends om van te leren. Een boekbespreking over brandcasuïstiek

De risicoprofessional komt er aan – Walter Zwaard


Rizoomes Boekenblog is opgenomen in de lijst van beste boekenrecensiesites op Boekenx. Op boekenx kun je ook zoeken naar boekenrecensies op andere blogs