Leestijd: 3 minuten

In Boekenblog vind je slechts verhalen over boeken terug die volgens mij de moeite van het lezen waard zijn. Het leven is namelijk te kort om slechte boeken te lezen. Dat betekent overigens niet dat ik het altijd met de inhoud eens ben.

Naast recensies vind je in het boekenblog ook projecten die met boeken en literatuur te maken hebben, zoals de Beginzin en de Ultrakorte Verhalen.

Beginzin

In 2020 heb ik een jaar lang elke dag een beginzin uit eigen boekenkast op Twitter gepost. Dat zijn er dus 365, zoals je hier kunt zien. Een mooie galerij om eens doorheen te struinen. Ik heb de twintig beste beginzinnen uit die hele lijst op een rijtje gezet in dit blog.

Ultrakorte Verhalen

Het twitterproject van 2021 gaat over ultrakorte verhalen (UKV). Elke dag een UKV van om en nabij de 280 tekens. Past ie precies in een tweet. In deze link vind je de eerste UKV uit januari, met daarin links naar de twitteratuur uit andere maanden.

Literatuurblog

Het literatuurblog 2021 is een spinoff van het Boekenblog dat ik rond de zomer van 2021 vernieuwd heb. Hier neem ik stukjes op over literatuur en schrijvers, dingen die me opvielen dit jaar. Het is een verzamelblog, voor de liefhebber.

Boekrecensies

Tot nu toe is er over onderstaande boeken een recensie geschreven, of zijn het blogs die (gedeeltelijk) leunen op een boek. Veertien blogs in acht jaar is overigens niet verbijsterend veel. Vanaf de zomer van 2021 gaan het er meer worden, als onderdeel van een licht vernieuwde koers van Rizoomes.

Oudere boekenblogs

Nico Dijkshoorn – Ooit gelukkig

Met andere ogen – Alexandra Horowitz

Maak er wat van – Joep Schrijvers

Een ramp die Nederland veranderde – Gabriel van den Brink

75 jaar toezicht op de brandweer – Gerard Koppers.

Frontline Command – Jelle Groenendaal

Help! Een crisis. – Bert Brugghemans, Bart Bruelemans en Ilse van Mechelen

De ondergeventileerde brand – Casuistiek brandonderzoek

Verhalen van de brandweer – Mariette Middelbeek

Trends om van te leren. Een boekbespreking over brandcasuïstiek

De risicoprofessional komt er aan – Walter Zwaard