Rizoomes tekent

Op deze pagina vind je tekeningen die gemaakt zijn door Wendy Kiel (op Twitter te volgen via @kielwendy).

Tekeningen over complexe vraagstukken vind je bij boek tekeningen

Mee tekenen met één van de finalisten van de Jan vd Heijde prijs  (klik op de foto om naar het filmpje te gaan)hqdefault
Hoe het begon

Eind 2014 ben ik begonnen met visual notes; tekeningen & tekst gebruiken om een boodschap helder te maken.
Waarom Visual Notes werkt2
Ondanks dat ik tekenen altijd al leuk vond, kwam ik niet veel verder dan een simpel poppetje (zoals in de tekening rechtsonder). Daarom heb ik verder nooit iets met tekenen gedaan, totdat ik visual notes ontdekte. Bij visual notes gebruik je simpele tekeningen, die iedereen kan maken. Hoe leuk is dat, mijn tekeningen zijn prima om mee te communiceren 😀

Communiceren met tekeningen is leuk, maar kan ook confronterend zijn. Als een verhaal niet duidelijk genoeg is, dan lukt het ook niet om het om er een tekening van te maken. Mooi checkmiddel dus om te kijken of je verhaal helder is!

Genoeg reden om ook aan de slag te gaan met tekenen. Iedereen kan het, je moet gewoon beginnen.  Met spieken bij anderen, boeken lezen en heel veel oefenen kom je een heel eind.  Bij het Bureau voor Beeldzaken heb ik de Opleiding Visual Writing gevolgd. Dit helpt om een paar grote stappen te maken. Daarnaast volg ik een aantal modules bij de GMI Designschool. Maar het belangrijkste is om vooral je eigen weg te volgen en op zoek te gaan naar jouw stijl.

Blijf altijd ontdekken
Je leert het beste door gewoon zaken te proberen: gifjes maken (korte filmpjes), werken met een interactieve pdf (zoals bij de wereld van Rizoomes) en stoeien met digitaal tekenen.


Gifjes
zwaailicht2

 


De wereld van Rizoomes
wereld rizoomes 2

Terug naar boven

Oefenmateriaal
Als je niet weet wat je kunt tekenen, dan kun je bij andere mensen kijken (er zijn veel voorbeelden te vinden op Twitter) of houd de actualiteit in de gaten. Zo heb ik mee getekend met de uitzending van Brandpunt over de over de aanslag in Brussel. Dit heeft onderstaande tekening opgeleverd.


Aanslagen Brussel
Zaventem Aanslag Brandweer Overwegingen

9/11

wtc3

Terug naar boven


Actueel werk
Mijn focus ligt op nu op digitaal leren tekenen en mijn tekenvaardigheden ontwikkelen. Daarom heb ik me ingeschreven voor een aantal modules aan de Gmi Designschool in Amsterdam. Tot die tijd ben ik aan het stoeien met het programma Illustrator.  Een paar tekeningen zie je hieronder.

Van macht naar kracht

van-macht-naar-kracht2

Het ontstaan van brand
Ontstaan-van-brand6

Wat is een brand?
Wat-is-brand3

Darmok en de brandweerdarmok-en-de-brandweer4

Plastic Soup

Terug naar boven