Rizoomes tekent

Met simpele tekeningen (complexe) vraagstukken duidelijk maken en helder communiceren. Dat is waar ik tekeningen (visual notes) voor gebruik. Maar als je eenmaal met tekenen begint (en iedereen kan tekenen), dan ga je steeds meer leuke dingen ontdekken.  Op deze pagina vind je mijn verschillende ontdekkingstochten: van visual notes op papier naar digitaal, van Illustrator naar Procreate, van visual notes naar Urban Sketching etc.  En natuurlijk verschillende tekeningen!

Je kunt me ook volgen op Twitter: @kielwendy

Animaties

De zoektocht naar het maken van een animaties is gestart. Eerste stapjes zetten met behulp van de app op de iPad. Zie hieronder het resultaat.

The small challenges when you are moving

Wil je weten hoe je de volgende tekening gemakkelijk kunt maken?

Klik op de volgende link:

Waar ik me verder mee bezig houd…

Sinds september 2017 ben ik begonnen met de Weekendacademie van de Kunstacademie in Haarlem. Werken aan mijn technische vaardigheden. Vooral perspectief leren tekenen.

Urban Sketching! Urban Sketchers hebben hun eigen Mission Statement:
Our mission as a nonprofit is to raise the artistic, storytelling and educational value of location drawing, promoting its practice and connecting people around the world who draw on location where they live and travel. We aim to show the world, one drawing at a time.

Oftewel een tekening maken van alles wat je om je heen ziet (waarbij je wel context toe moet voegen). Gewoon op straat gaan zitten en tekenen. Zover ben ik nog niet. Deze manier van tekenen is anders dan visual notes en het is toch een drempel waar je over heen moet om op straat te tekenen.

Daarom ben ik bij Sketchbookskool begonnen met de cursus Urban Sketching. Ik gebruik nu vaak waterverf om de tekening af te maken. Hieronder vind je mijn eerste tekeningen voor Urban Sketching.

 

Zo mooi hoe blij kinderen kijken als ze een ijsje krijgen

Een overzicht van de andere tekeningen die ik heb gemaakt (en mijn verschillende ontdekkingstochten), vind je in het tekenarchief hieronder.

Tekenarchief

De belangrijkste lessen uit boeken weergeven in tekeningen:

Voor meer tekeningen zie boek tekeningen: http://www.rizoomes.nl/boek-tekeningen/

Ik wandel bijna elk weekend. En hoe leuk is het om van zo’n wandeltocht een tekening te maken.

Als je met Illustrator werkt dan is het handig om je eigen iconen/afbeeldingenbibliotheek te maken. Hier een paar voorbeelden uit mijn bibliotheek:

Motorkapoverleg

Nazorg
 

Portofoon

Rapport

Blijven oefenen is belangrijk en soms moet je ook eens een nieuw tekenprogramma uitproberen. Zoals deze tekening gemaakt in Procreate:

Een andere gemakkelijke en leuke methode om te blijven oefenen, is een strip maken van je dag of een gebeurtenis.​

 

Voor de Master Interne Communicatie heb ik een paper in stripvorm gemaakt: de rol van de interne communicatieadviseur bij complexe vraagstukken.  Klik op onderstaande tekening om de ingekorte versie van de paper te openen.

Soms maak ik tekeningen van boeken die ik lees (klik hier voor meer tekeningen over boeken)

Maakt een gebeurtenis indruk op mij en probeer ik dit weer te geven in een tekening

Teken ik mee met een uitzending van Brandpunt over de aanslagen in Zaventem

Maak ik een tekening van een verschenen publicatie

Presenteer ik een getekende terugblik op het brandweerjaar (2015, 2016)

Maak ik een tekening voor een blog

Probeer ik eens een andere tekenstijl

En teken ik mee in een filmpje (klik op de foto om naar het filmpje te gaan)hqdefault